Pruiken doneren

Je kan voor het goede doel je een deel van je haar af laten knippen en er vervolgens een pruik van laten maken. Super leuk idee natuurlijk! Veel mensen staan er echter niet bij stil dat je, naast je eigen haar, ook gebruikte maar goed onderhouden pruiken kan doneren. Je pruik krijgt dan een tweede leven.

Als je wil kan je natuurlijk ook een nieuwe pruik kopen om te doneren; maar waarschijnlijk is het goede doel dan meer met een gelddonatie, aangezien ze zelf ongetwijfeld korting krijgen bij de aankoop van een pruik.

pruik donerenAls je een pruik hebt, overweeg dan eens om deze te doneren

Het is voor het goede doel en hoe hard heb jij hem nou echt nodig? Mensen die een pruik krijgen van het goede doel, hebben het vaak zelf niet breed en kunnen alle hulp gebruiken. Je pruik doneren kan veel mensen blij maken. Denk bijvoorbeeld aan de kinderen met een ziekte zoals kanker, die geen haar meer hebben door de behandeling die ze moeten ondergaan of aan de kinderen die een ziekte hebben waardoor het haar niet groeit.

Je zal ze een enorm blij maken en zelfvertrouwen geven door je pruik te doneren. Denk eraan dat de pruik in goede conditie is, dat deze niet kapot is en dat hij schoon en droog opgestuurd moet worden.