Haar doneren voor pruik

haar doneren voor pruikJaarlijks worden duizenden mensen geconfronteerd met kanker

Eén van de negatieve gevolgen van chemo is het haarverlies. Een pruik is een tijdelijk alternatief om met deze hinder om te gaan.

Jouw haar doneren voor pruik is daarom een grote steun voor vrouwen en mannen aan een unieke pruik te helpen! Een verzorgd en mooi uiterlijk schept meer zelfvertrouwen.

Wie kanker heeft, wordt geconfronteerd met uiterlijke veranderingen. Het is natuurlijk maar tijdelijk, maar de emotionele impact van haarverlies is niet te onderschatten.

Daarom draagt de extra zorg voor het uiterlijk een steentje bij tot het welbevinden van die persoon.

Enkele praktische tips om goed voor je haar te zorgen voor je gaat doneren:

  • Zorg voor een gezonde voeding!
  • Drink niet te veel frisdranken, kies liever voor water of een gezonde infusie als witte thee.
  • Let op met hoge temperaturen: vermijd stijltangen en krultangen.
  • Kies voor een natuurlijke shampoo en conditioner zonder parabenen.

Je haar doneren voor pruik is een prachtig en eenvoudig initiatief

Je kan je wenden tot één van de 300 kapsalons in Nederland die meewerken aan de donatie. Soms word je haar er gratis geknipt of krijg je een aangename korting. Het is ook mogelijk om je haar in een omslag op te sturen naar adressen die van jouw haar een pruik maken. Deze adressen vind je online terug.

Alle natuurlijke haarkleuren zijn bruikbaar, ook met geverfd haar kan men aan de slag. Met een minimale lengte van 20 cm stuur je het haar droog en als het kan gevlochten op. Gebruik in de maand voor je je haar wil laten afknippen geen stijltang of krultang meer. Als je toch een product wenst te gebruiken om je haar te stylen ga je beter voor iets als een föhnborstel die op lagere temperatuur werkt, natuurlijk zijn er nog opties.