Haar doneren kika

Haar als kado

Haar doneren voor Kika oftwel Stichting Haarwensen is een heel mooi kado. Kinderen die kanker hebben (gehad), hebben vaak chemotherapie achter de rug. Chemotherapie heeft als effect dat het haar uitvalt. Voor kinderen is dit heel erg. Kinderen willen graag net als andere kinderen zijn, dus ze willen haar hebben. Voor deze kinderen worden pruiken gemaakt van echt haar.

haar doneren kika

Eisen

Niet iedereen kan zomaar haar doneren aan Kika. Er worden eisen aan het haar gesteld, zodat er een mooie pruik van kan worden gemaakt. Veelal worden de pruiken voor meisjes aangevraagd, waardoor de belangrijkste eis de lengte van het haar is.

Het gedoneerde haar moet minimaal 25 cm zijn (los gemeten, dus niet in een vlecht of staart). Voor de pruiken met korter haar, veelal voor jongens, is reeds veel haar aanwezig. Ook word er gevraagd om zeker je haar de maanden voor je wil gaan doneren zeer goed te verzorgen!

Knippen

Via Stichting Haarwensen is een lijst te vinden van kappers, die het haar -dat in een vlecht geknipt moet worden- netjes afknippen en aan Stichting Haarwensen kunnen geven. Deze kappers knippen vervolgens gratis een mooi model in het haar, dat overblijft na het knippen van de vlecht. Met het doneren van het haar worden kinderen heel gelukkig gemaakt!